Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ceppeliny ze skwarkami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Ugotowane ziemniaki zmiel w maszynce lub przeciśnij przez praskę. Surowe ziemniaki obierz, umyj. Zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Masę ziemniaczaną włóż do ściereczki i mocno wyciśnij sok.
Połącz surowe i ugotowane ziemniaki. Wbij jajka, wsyp szczyptę soli i pieprzu oraz mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wyrób ciasto. Jeśli jest zbyt rzadkie, dosyp mąki pszennej i zagnieć.
Z ciasta formuj podłużne kluski. W dużym garnku zagotuj wodę z solą i łyżką oleju. Porcjami wrzucaj ceppeliny. Kiedy wypłyną, gotuj je jeszcze 10 minut. Odcedź, od razu podawaj.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Bella Relaks