Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ćevapčići z indyka"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Cebulę i czosnek obieram ze skórki, drobniutko siekam (czosnek można przecisnąć przez praskę).
Mieszam z mielonym mięsem z indyka, wbijam jajko, doprawiam do smaku solą, pierzem, szczyptą papryki ostrej oraz ziołami dalmatyńskimi. Masę dokładnie mieszam.
Dzielę masę na 8 części. Zwilżonymi dłońmi formuję wałeczki, obtaczam delikatnie w słodkiej papryce.
Kładę na rozgrzaną oliwę i smażę na wolnym ogniu z każdej strony. Odsączam z tłuszczu na papierowym ręczniku.
30 min
Porcja 410 kcal
Koszt porcji ok. 3,50 zł
Przepis na 4 porcjeŹródło: Kobieta i życie