Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chaczapuri z suluguni na patelni. prosty przepis.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2952
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 637
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 193
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 188
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2952
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 637
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 193
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 188
Składniki
Zagnieść ciasto: mąka + kefir + jajko + sól + cukier + soda. Podziel na 4 części, włóż pod folię na 10 minut. Przygotuj nadzienie: wymieszaj ser sluguni z jajkiem. Z ciasta uformuj ciasto, na środku połóż nadzienie. Smażyć chaczapuri na suchej patelni pod przykryciem na średnim ogniu, kilkakrotnie przewrócić. Nasmaruj gotowe chaczapuri roztopionym masłem.