Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chaczapuri z suluguni na patelni. prosty przepis.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1060
Polecam.
Odsłon: 1017
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 882
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1060
Polecam.
Odsłon: 1017
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 882
Składniki
Zagnieść ciasto: mąka + kefir + jajko + sól + cukier + soda. Podziel na 4 części, włóż pod folię na 10 minut. Przygotuj nadzienie: wymieszaj ser sluguni z jajkiem. Z ciasta uformuj ciasto, na środku połóż nadzienie. Smażyć chaczapuri na suchej patelni pod przykryciem na średnim ogniu, kilkakrotnie przewrócić. Nasmaruj gotowe chaczapuri roztopionym masłem.