Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chaczapuri z suluguni na patelni. prosty przepis.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118396
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8504
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3136
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2273
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1604
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118396
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8504
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3136
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2273
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1604
Składniki
Zagnieść ciasto: mąka + kefir + jajko + sól + cukier + soda. Podziel na 4 części, włóż pod folię na 10 minut. Przygotuj nadzienie: wymieszaj ser sluguni z jajkiem. Z ciasta uformuj ciasto, na środku połóż nadzienie. Smażyć chaczapuri na suchej patelni pod przykryciem na średnim ogniu, kilkakrotnie przewrócić. Nasmaruj gotowe chaczapuri roztopionym masłem.