Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Curry Chicken Madras wywodzi się z południowych Indii a swoją nazwę zawdzięcza nazwie miasta Madras, obecnie Chennai. W Indiach nazwa Curry Madras nie jest stosowana, została ona pod tą postacią spopularyzowana w Wielkiej Brytanii. Można go przyrządzić z mięsem, lub w wersji wegetariańskiej. Tajemnicą tegu Curry jest nie wątpliwie chili, które definiuje jego smak.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 221
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1042
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 514
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666497
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 221
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1042
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 514
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666497
Składniki
1. Kurczaka pokrój w kawałki "na jeden kęs". 2. Rozgnieć lub posiekaj chilli (pozostaw nasionka). 3. Rozgrzej olej w dużej patelni, podsmaż goździki i kardamon. (Dla lepszego efektu, po podsmażeniu ja ucieram je w moździerzu) 4. Dodaj cebulę i smaż do momentu, aż będzie brązowa (dla uzyskania najlepszego efektu, cebula musi być mocno brązowa). 5. Dodaj zielone chilli, imbir i czosnek i smaż pół minuty. 6. Dodaj chilli w proszku, kmin, kolendrę, kurkumę i szczyptę soli, smaż często mieszając. 7. Dodaj kurczaka i 50ml wody - mieszaj dokładnie 2-3 minuty. 8. Dodaj gałkę muszkatołową i pomidory. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 20 minut. 9. Na koniec wmieszaj świeże liście kolendry i posyp garam masalą.