Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 67
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 120
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1018
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 67
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 120
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1018
Składniki
W dużym szerokim garnku rozgrzej olej i wrzuć drobno pokrojoną cebulę. Zeszklij ją na małym ogniu. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i wsyp wszystkie przyprawy. Papryki umyj, przekrój na pół i oczyść z gniazd nasiennych. Następnie pokrój w drobną kostkę i dorzuć do cebuli. Cały czas mieszając smaż mięso, aż zbrązowieje.
Następnie dodaj pomidory, przecier, ketchup, podduszoną paprykę z cebulą oraz fasolę. Całość zagotuj. Pod koniec gotowania wsyp 2 łyżeczki kakao. Gotuj jeszcze godzinę, aż płyn częściowo odparuje. Chili con carne podawaj z ryżem, nachosami, tortillą lub z podpieczonym pieczywem czosnkowym.Źródło: Na żywo