Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chili con carne"
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 53
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 111
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10339
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 111
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1004
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 53
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 111
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10339
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 111
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1004
Składniki
Na patelni rozgrzej olej. Porcjami wkładaj mięso i, mieszając, smaż. Przełóż łyżką cedzakową do rondla.
Na patelnię włóż posiekane chili, pokrojoną paprykę, cebulę i podsmaż. Włóż do mięsa. Zalej gorącym bulionem, włóż odcedzoną fasolę i duś pół godziny. Przypraw danie solą, pieprzem, mielonym chili.
Rafał Nalikowski ze SkępegoŹródło: Takie jest życie