Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik litewski z jajkiem"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1325
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4153
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1129
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1325
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4153
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1129
Składniki
Buraczki obierz, umyj pod bieżącą wodą i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Zalej je niewielką ilością wody, szybko doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj około 5 minut. Wystudź, nie odcedzaj.
Ogórki pokrój w kosteczkę. Botwinkę i koperek posiekaj.
Przygotowane warzywa i wystudzone buraczki połącz ze zsiadłym mlekiem, kefirem oraz jogurtem.
Chłodnik wymieszaj, do praw solą, pieprzem i cukrem. Podaj na zimno z połówką jajka.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax