Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chłodnik ogórkowo-ziołowy"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
Ogórki umyj, obierz, zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Zsiadłe mleko lub kefir roztrzep za pomocą widelca lub trzepaczki (będzie miało gładszą konsystencję). Dodaj śmietankę kremówkę, cukier, starte ogórki oraz zioła, wymieszaj. Dopraw do smaku solą. Wstaw do lodówki na ok. 60 min.
Chłodnik przelej na talerze lub miseczki, każdą porcję posyp mieloną papryką.
Do chłodnika możesz dodać rzodkiewki pokrojone na cienkie plasterki i/lub 2-3 ogórki małosolne starte na dużych oczkach. Zupę możesz podawać z jajkami na twardo – będzie bardziej sycąca.
(bez czasu oczekiwania): 15 minut. Porcja: 150 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie