Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chłodnik po polsku"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2800
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2800
Składniki
Ogórki umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Oprósz solą, odlej z nich sok i przełóż do dużej miski. Rzodkiewkę umyj i posiekaj w kostkę. Dodaj do ogórka. Czosnek obierz i przeciśnij. Koperek i szczypiorek posiekaj na desce lub potnij nożyczkami. Dodaj.
Warzywa i przyprawy zalej kefirem lub zsiadłym mlekiem. Przypraw pieprzem, solą i odrobiną cukru. Chłodnik podawaj ozdobiony plastrami rzodkiewki, ogórka i szynki.
Czas: około 20 minut.Źródło: Dobry Tydzień