Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chłodnik po polsku"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5056
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34432
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2095
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113774
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5056
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34432
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2095
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113774
Składniki
Ogórki umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Oprósz solą, odlej z nich sok i przełóż do dużej miski. Rzodkiewkę umyj i posiekaj w kostkę. Dodaj do ogórka. Czosnek obierz i przeciśnij. Koperek i szczypiorek posiekaj na desce lub potnij nożyczkami. Dodaj.
Warzywa i przyprawy zalej kefirem lub zsiadłym mlekiem. Przypraw pieprzem, solą i odrobiną cukru. Chłodnik podawaj ozdobiony plastrami rzodkiewki, ogórka i szynki.
Czas: około 20 minut.Źródło: Dobry Tydzień