Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chłodnik po polsku"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7994
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 277
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2168
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 684
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7994
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 277
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2168
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 684
Składniki
Ogórki umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Oprósz solą, odlej z nich sok i przełóż do dużej miski. Rzodkiewkę umyj i posiekaj w kostkę. Dodaj do ogórka. Czosnek obierz i przeciśnij. Koperek i szczypiorek posiekaj na desce lub potnij nożyczkami. Dodaj.
Warzywa i przyprawy zalej kefirem lub zsiadłym mlekiem. Przypraw pieprzem, solą i odrobiną cukru. Chłodnik podawaj ozdobiony plastrami rzodkiewki, ogórka i szynki.
Czas: około 20 minut.Źródło: Dobry Tydzień