Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące paluszki z kurczaka"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Umyte i osuszone piersi z kurczaka kroimy ostrym nożem w paski. Płatki kukurydziane kruszymy ręką lub wałkiem do ciasta. Jajka mieszamy z solą i pieprzem.
Paseczki kurczaka panierujemy najpierw w mące, potem w jajku, a na koniec w płatkach kukurydzianych. Smażymy do zrumienienia w głębokim, mocno rozgrzanym tłuszczu.
Do przekąski można podać dipy. Dip ziołowy zrobimy, mieszając 200 ml majonezu, łyżkę posiekanych ziół, np.: koperku, szczypiorku i natki pietruszki, 2 łyżki mleka, sól i pieprz.
Dip żurawinowy powstanie z połączenia 100 ml majonezu, 100 ml śmietany lub jogurtu naturalnego, 3 łyżek żurawiny do mięs, soli, pieprzu i cukru do smaku. Do paluszków podajemy obydwa sosy.
<strong>Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej porcji około 1,80 zł.</strong>Źródło: Rewia