Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki ziemniaczane z dodatkiem śmietany. Śmietana sprawi że ziemniaki nie będą czerniały .
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105461
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 92
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4552
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 31
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105461
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 92
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4552
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 31
Składniki
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę zetrzyj na drobnych oczkach, posyp solą i odstaw na kilka minut. Odlej wodę zostawiając skrobię. Dodaj jajko, śmietanę, majeranek oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
Smaż na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podaj same lub z ulubionymi dodatkami.