Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki ziemniaczane z dodatkiem śmietany. Śmietana sprawi że ziemniaki nie będą czerniały .
Pyszne danie obiadowe
Odsłon: 32
Niewiele pracy i już mamy coś słodkiego do kawy.
Odsłon: 2106
Pyszne danie obiadowe
Odsłon: 32
Niewiele pracy i już mamy coś słodkiego do kawy.
Odsłon: 2106
Składniki
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę zetrzyj na drobnych oczkach, posyp solą i odstaw na kilka minut. Odlej wodę zostawiając skrobię. Dodaj jajko, śmietanę, majeranek oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
Smaż na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podaj same lub z ulubionymi dodatkami.