Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiące tortille"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 196
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 196
Składniki
Śmietanę przełóż do miseczki. Umyj i osusz po kilka gałązek świeżych ziół (bazylia, natka, rzeżucha). Posiekaj je drobno i dodaj do śmietany. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Piersi kurczaka umyj, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, pokrój w kostkę. Oprósz solą oraz pieprzem. Boczek pokrój w cienkie paski. Strąki chili oczyść z pesteczek, drobno posiekaj. Umyj kolorowe papryki (np. czerwoną i żółtą), przekrój je na połówki, usuń gniazda nasienne. Miąższ paprykowy pokrój na kawałki.
Czerwoną cebulę obierz, pokrój w plasterki. Pomidory umyj, pokrój na kawałki. Kukurydzę osącz z zalewy. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Wrzuć mięso kurczaka i boczek, usmaż na złoty kolor. Dodaj cebulę, chili oraz papryki. Smaż razem kilka minut. Wsyp kukurydzę oraz starty ser, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
Tortille opiecz na suchej patelni, napełnij farszem, złóż. Podawaj z dipem śmietanowym.
czas ok. 45 min; porcja – 590 kcal, cena 5 złŹródło: Świat kobiety