Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku i przede wszystkim chrupiące i soczyste. Naprawdę wyjątkowy, ciekawy smak. My lubimy eksperymentować w kuchni i nazywamy to dodawaniem "jazzu", kiedy eksperymentujemy.
Łyżeczka, łyżka, naczynie do pieczenia
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 145
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 171
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 145
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 171
Składniki
Imbir obieramy i ścieramy na tarce.Wszystkie składniki marynaty mieszamy w naczyniu, a następnie wkładamy udka i dobrze masujemy.
Zostawiamy na 2 godziny do naciągnięcia.
Układamy na blasze do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na 45-50 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza. Udka gotowe.