Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące złociste trójkąty z boczkiem"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 224
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 112
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 224
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 112
Składniki
W garnku zagotuj ok. 4 szklanki wody z łyżką masła. Posól do smaku. Na wrzątek wsyp kaszkę. Mieszając, gotuj, aż masa zgęstnieje (ok. 30 minut). Boczek posiekaj, wysmaż, dodaj do polenty. Tłuszcz ze smażenia zachowaj.
Kaszkę wymieszaj z serem oraz tymiankiem. Rozsmaruj na spodzie płaskiego naczynia. Odstaw do wystudzenia. Zimną polentę pokrój na trójkąty. Odsmaż na pozostałym maśle.
Pomidory sparz, obierz, pokrój. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Warzywa podduś na tłuszczu ze smażenia boczku. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Posyp szczypiorkiem. Podawaj do trójkątów z polenty.Źródło: Tina