Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiący kurczak w cytrynowej skorupce"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 144
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1076
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 144
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1076
Składniki
Przygotuj marynatę. Wszystkie jej wymieszaj i natrzyj dokładnie mięso. Kawałki kurczaka przełóż do miski, przykryj szczelnie folią i wstaw do lodówki na dobę. Co jakiś czas, 2-3 razy, potrząśnij miską, żeby marynata równo rozłożyła się na porcjach mięsa.
Ułóż kurczaka na rozgrzanym grillu i piecz ok. 45 minut, co jakiś czas obracaj porcje. Możesz też naciąć kawałki kurczaka nożem, żeby mięso lepiej się upiekło.
Do kurczaka możesz podać sałatę z sosem winegret z sałaty lodowej, pomidorków koktajlowych i ogórka. Dobrze też pasują zapiekane ziemniaczki czy zgrillowane kromki chleba lub bułki z masłem czosnkowym.
czas przygotowania: 55 minut • 4 porcje • 250 kcal/porcja • koszt: 2 zł/porcjaŹródło: Olivia