Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiący kurczak w cytrynowej skorupce"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 168
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 168
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Składniki
Przygotuj marynatę. Wszystkie jej wymieszaj i natrzyj dokładnie mięso. Kawałki kurczaka przełóż do miski, przykryj szczelnie folią i wstaw do lodówki na dobę. Co jakiś czas, 2-3 razy, potrząśnij miską, żeby marynata równo rozłożyła się na porcjach mięsa.
Ułóż kurczaka na rozgrzanym grillu i piecz ok. 45 minut, co jakiś czas obracaj porcje. Możesz też naciąć kawałki kurczaka nożem, żeby mięso lepiej się upiekło.
Do kurczaka możesz podać sałatę z sosem winegret z sałaty lodowej, pomidorków koktajlowych i ogórka. Dobrze też pasują zapiekane ziemniaczki czy zgrillowane kromki chleba lub bułki z masłem czosnkowym.
czas przygotowania: 55 minut • 4 porcje • 250 kcal/porcja • koszt: 2 zł/porcjaŹródło: Olivia