Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciabatta z masłem ziołowym"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Ciabatty naciąć nożem w taki sposób, by powstały głębokie kieszenie. Następnie bułki położyć na grillu na kilka minut. W tym czasie przekręcać kilkakrotnie, aby równomiernie się przyrumieniły.
Wymieszać miękkie masło z pokrojonym drobno czosnkiem, lubczykiem, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Pomidory pokroić na grube plastry.
Nacięcia w ciepłych ciabattach przełożyć pomidorami i wypełnić masłem ziołowym. Gdy lekko się zacznie rozpływać, podawać gościom. To pieczywo idealnie skomponuje się z prezentowanymi obok daniami.
Do masła należy dodawać jedynie suszone zioła. Te zerwane prosto z krzaczka znakomicie nadadzą się do dekoracji potrawy.
ok. 15 minutŹródło: Twoje Imperium