Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto ziemniaczane z kiełbasą"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Rozgrzej piekarnik do temperatury 160°C. Obierz cienko ziemniaki, a następnie pokrój je w cienkie plasterki. Zagotuj wodę z solą i wrzuć do niej ziemniaki na 2 minuty, a następnie odsącz. Obierz cebule i posiekaj je w listki. Rozpuść masło. Posiekaj drobno natkę.
Nasmaruj odrobiną masła dno formy. Ułóż w niej kolejno warstwami: posmarowane masłem, oprószone solą oraz pieprzem ziemniaki, posiekaną cebulę oraz plasterki kiełbasy. Powtarzaj czynności do wykorzystania składników, tak by skończyć na warstwie ziemniaków.
Na koniec oprósz całość solą, pieprzem, posmaruj resztą masła, po czym wstaw do rozgrzanego piekarnika na godzinę. Podawaj na zimno lub na ciepło.Źródło: Świat kobiety