Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto ziemniaczane z kiełbasą"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 770
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 119
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 770
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 119
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Składniki
Rozgrzej piekarnik do temperatury 160°C. Obierz cienko ziemniaki, a następnie pokrój je w cienkie plasterki. Zagotuj wodę z solą i wrzuć do niej ziemniaki na 2 minuty, a następnie odsącz. Obierz cebule i posiekaj je w listki. Rozpuść masło. Posiekaj drobno natkę.
Nasmaruj odrobiną masła dno formy. Ułóż w niej kolejno warstwami: posmarowane masłem, oprószone solą oraz pieprzem ziemniaki, posiekaną cebulę oraz plasterki kiełbasy. Powtarzaj czynności do wykorzystania składników, tak by skończyć na warstwie ziemniaków.
Na koniec oprósz całość solą, pieprzem, posmaruj resztą masła, po czym wstaw do rozgrzanego piekarnika na godzinę. Podawaj na zimno lub na ciepło.Źródło: Świat kobiety