Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto ziemniaczane z kiełbasą"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13091
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1483
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14407
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5954
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13091
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1483
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14407
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5954
Składniki
Rozgrzej piekarnik do temperatury 160°C. Obierz cienko ziemniaki, a następnie pokrój je w cienkie plasterki. Zagotuj wodę z solą i wrzuć do niej ziemniaki na 2 minuty, a następnie odsącz. Obierz cebule i posiekaj je w listki. Rozpuść masło. Posiekaj drobno natkę.
Nasmaruj odrobiną masła dno formy. Ułóż w niej kolejno warstwami: posmarowane masłem, oprószone solą oraz pieprzem ziemniaki, posiekaną cebulę oraz plasterki kiełbasy. Powtarzaj czynności do wykorzystania składników, tak by skończyć na warstwie ziemniaków.
Na koniec oprósz całość solą, pieprzem, posmaruj resztą masła, po czym wstaw do rozgrzanego piekarnika na godzinę. Podawaj na zimno lub na ciepło.Źródło: Świat kobiety