Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto ziemniaczane z kiełbasą"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1112
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 394
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3284
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 789
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1112
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 394
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3284
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 789
Składniki
Rozgrzej piekarnik do temperatury 160°C. Obierz cienko ziemniaki, a następnie pokrój je w cienkie plasterki. Zagotuj wodę z solą i wrzuć do niej ziemniaki na 2 minuty, a następnie odsącz. Obierz cebule i posiekaj je w listki. Rozpuść masło. Posiekaj drobno natkę.
Nasmaruj odrobiną masła dno formy. Ułóż w niej kolejno warstwami: posmarowane masłem, oprószone solą oraz pieprzem ziemniaki, posiekaną cebulę oraz plasterki kiełbasy. Powtarzaj czynności do wykorzystania składników, tak by skończyć na warstwie ziemniaków.
Na koniec oprósz całość solą, pieprzem, posmaruj resztą masła, po czym wstaw do rozgrzanego piekarnika na godzinę. Podawaj na zimno lub na ciepło.Źródło: Świat kobiety