Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 635 Ocena: 5456
Dodano: 01.07.2018
Odsłon: 947
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i podsmażamy na małym ogniu. Gdy wytopi się tłuszcz dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek oraz paprykę i marchew /pokrojone w małą kostkę/. Podsmażamy ok 5 min. często mieszając by nic się nie przypaliło.
Następnie dodajemy zmiksowane pomidory, odsączoną cieciorkę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy razem aż sos pomidorowy odparuje a cieciorka trochę zmięknie.
Podajemy na ciepło z kaszą, ryżem lub pieczywem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

kucharka-amatorka 02 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Fajny przepis. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 02 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszna kombinacja, mniam ;-D Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

basiliana 01 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Apetyczne danie, trochę jak fasolka po bretońsku, tylko znacznie szybsze w wykonaniu :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz