Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cielęcina w plastrach cukinii"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Umytą cukinię pokrój na 8 podłużnych plastrów. Plastry szynki przekrój na połówki. Mozzarellę osącz z zalewy i podziel na 8 płatków. Mięso oczyść, opłucz. Pokrój na 8 plasterków. Rozbij, oprósz solą oraz pieprzem.
Na każdym plastrze cielęciny ułóż kawałek sera mozzarella. Owiń szynką dojrzewającą oraz wstęgą z cukinii. Obsmaż pakieciki na rozgrzanym oleju. Przełóż do piekarnika. Zapiekaj ok. 10 min w temp. 200 st. Podawaj, np. z sosem pomidorowym.
Czas ok. 45 min; porcja – 470 kcal, cena 4,20 zł.Źródło: Świat kobiety