Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cielęcina w plastrach cukinii"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Umytą cukinię pokrój na 8 podłużnych plastrów. Plastry szynki przekrój na połówki. Mozzarellę osącz z zalewy i podziel na 8 płatków. Mięso oczyść, opłucz. Pokrój na 8 plasterków. Rozbij, oprósz solą oraz pieprzem.
Na każdym plastrze cielęciny ułóż kawałek sera mozzarella. Owiń szynką dojrzewającą oraz wstęgą z cukinii. Obsmaż pakieciki na rozgrzanym oleju. Przełóż do piekarnika. Zapiekaj ok. 10 min w temp. 200 st. Podawaj, np. z sosem pomidorowym.
Czas ok. 45 min; porcja – 470 kcal, cena 4,20 zł.Źródło: Świat kobiety