Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnie zbiory z działki. Cukinia faszerowana mięsem wieprzowym. W trakcie przygotowywania dania w całym domu czuć zapach smażonego czosnku. Polecam!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2973
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 50
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 63
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2973
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 50
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 63
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Składniki
Cukinię myjemy, kroimy wzdłuż na połowę, nie obieramy ze skórki. Z każdej połówki wydrążamy miąższ, jego część kroimy bardzo drobno, potem dodamy go do farszu. Na spód cukiniowych łódeczek nakładamy fetę, do każdej połówki 1 łyżeczkę. Cukinię układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową.
Mięso podsmażamy na smalcu, dodajemy pokrojone w drobną kostkę warzywa: cebulę, pomidora oraz czosnek. Mięso doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy rozdrobniony miąższ z cukinii (mniej więcej 8 łyżek). Całość smażymy kilka minut. Ciepłym farszem napełniamy połówki cukinii. Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika (temp.200 stopni), zapiekamy przez około godzinę. Podajemy z sosem, np. czosnkowym. Smacznego.