Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnie zbiory z działki. Cukinia faszerowana mięsem wieprzowym. W trakcie przygotowywania dania w całym domu czuć zapach smażonego czosnku. Polecam!
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 576
Klasyczny przepis na tradycyjne rolady wołowe, to danie, które kochamy wszysc...
Odsłon: 179
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 576
Klasyczny przepis na tradycyjne rolady wołowe, to danie, które kochamy wszysc...
Odsłon: 179
Składniki
Cukinię myjemy, kroimy wzdłuż na połowę, nie obieramy ze skórki. Z każdej połówki wydrążamy miąższ, jego część kroimy bardzo drobno, potem dodamy go do farszu. Na spód cukiniowych łódeczek nakładamy fetę, do każdej połówki 1 łyżeczkę. Cukinię układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową.
Mięso podsmażamy na smalcu, dodajemy pokrojone w drobną kostkę warzywa: cebulę, pomidora oraz czosnek. Mięso doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy rozdrobniony miąższ z cukinii (mniej więcej 8 łyżek). Całość smażymy kilka minut. Ciepłym farszem napełniamy połówki cukinii. Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika (temp.200 stopni), zapiekamy przez około godzinę. Podajemy z sosem, np. czosnkowym. Smacznego.