Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron w nieco innej postaci
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 634
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2036
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4025
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3967
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 634
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2036
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4025
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3967
Składniki
Cukinie pokroić na cienkie plastry wzdłuż, sparzyć je w osolonym wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie. Makaron ugotować aldente i schłodzić, kukurydzę osaczyć z zalewy. Cebule posiekać, groszek sparzyć w osolonym wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie, pomidory pokroić w kostkę, ser zetrzeć. Jajka roztrzepać i doprawić solą i pieprzem. Filiżanki wyłożyć plastrami cukinii. Do makaronu dodać kukurydzę, cebulę, groszek, pomidory i ser, wymieszać i dodać jajka. Jeszcze raz wymieszać, nakładać do filiżanek i wierzch owijać wystajacymi końcówkami cukinii. Filiżanki włożyć do wysokiej blaszki. Do blaszki nalać wrzątku do 2/3 wysokości filiżanek. Piec w nagrzanym do 200?C piekarniku ok. 30 min. W tym czasie przygotować sos. Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Do oliwy dodać musztardę, czosnek, zioła i sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Podawać do schłodzonego dania.