Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron w nieco innej postaci
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 320
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27818
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8990
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 320
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27818
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8990
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 747
Składniki
Cukinie pokroić na cienkie plastry wzdłuż, sparzyć je w osolonym wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie. Makaron ugotować aldente i schłodzić, kukurydzę osaczyć z zalewy. Cebule posiekać, groszek sparzyć w osolonym wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie, pomidory pokroić w kostkę, ser zetrzeć. Jajka roztrzepać i doprawić solą i pieprzem. Filiżanki wyłożyć plastrami cukinii. Do makaronu dodać kukurydzę, cebulę, groszek, pomidory i ser, wymieszać i dodać jajka. Jeszcze raz wymieszać, nakładać do filiżanek i wierzch owijać wystajacymi końcówkami cukinii. Filiżanki włożyć do wysokiej blaszki. Do blaszki nalać wrzątku do 2/3 wysokości filiżanek. Piec w nagrzanym do 200?C piekarniku ok. 30 min. W tym czasie przygotować sos. Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Do oliwy dodać musztardę, czosnek, zioła i sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Podawać do schłodzonego dania.