Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron w nieco innej postaci
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
Składniki
Cukinie pokroić na cienkie plastry wzdłuż, sparzyć je w osolonym wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie. Makaron ugotować aldente i schłodzić, kukurydzę osaczyć z zalewy. Cebule posiekać, groszek sparzyć w osolonym wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie, pomidory pokroić w kostkę, ser zetrzeć. Jajka roztrzepać i doprawić solą i pieprzem. Filiżanki wyłożyć plastrami cukinii. Do makaronu dodać kukurydzę, cebulę, groszek, pomidory i ser, wymieszać i dodać jajka. Jeszcze raz wymieszać, nakładać do filiżanek i wierzch owijać wystajacymi końcówkami cukinii. Filiżanki włożyć do wysokiej blaszki. Do blaszki nalać wrzątku do 2/3 wysokości filiżanek. Piec w nagrzanym do 200?C piekarniku ok. 30 min. W tym czasie przygotować sos. Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Do oliwy dodać musztardę, czosnek, zioła i sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Podawać do schłodzonego dania.