Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie jak wam mija niedzielne popołudnie ? Mam dziś dla was przepyszną propozycję obiadową, może zechcecie skorzystać ponieważ przepis jest warty wykonania za co ręczę moim nazwiskiem
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 481
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 196
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 481
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 196
Składniki
Ćwiartki kurczaka opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym następnie ponacinać je od strony skóry, wlać płyn z oryginalnej magii i dokładnie wetrzeć w mięso kurczaka. Natarte w płynie ćwiartki kurczaka pozostawić na noc w lodówce
Tuż przed przygotowywaniem obiadu wyjąć ćwiartki z lodówki, do naczynia żaroodpornego wyłożyć masło na masło ułożyć ćwiartki wraz z zawartością płynu i posypać mieszanką warzywną w formie słupków marchwi i pietruszki. Tak przygotowane wstawić do zimnego piekarnika ustawiając go na 220 stopni i piec 1 godzinę i 45 minut co jakiś czas obracając mięso, 10 minut przed końcem pieczenia obrócić mięso skórą ku górze i nastawić piekarnik na 250 stopni aby skóra ładnie się zarumieniła
Upieczone chrupiące z wierzchu i kruche w środku ćwiartki podałam z ziemniakami oraz surówką z wczorajszych tartych buraczków z dodatkiem czerwonej cebulki oraz olejem. Polecam tak upieczone mięso z kurczaka będziecie zachwyceni smakiem i zapachem który roznosi się po całym mieszkaniu