Do góry

Dania główne Przepis na:

Ćwiartki kurczaka moczone w płynie magii

Ćwiartki kurczaka moczone w płynie magii

Autor:

Przepisów i artykułów: 1059 Ocena: 7330

Dodano:

Odsłon: 889

Witajcie jak wam mija niedzielne popołudnie ? Mam dziś dla was przepyszną propozycję obiadową, może zechcecie skorzystać ponieważ przepis jest warty wykonania za co ręczę moim nazwiskiem

Składniki

  • 1,300 kg ćwiartek kurczaka - 4 sztuki,
  • 6 łyżek płynu magii,
  • 100 g mieszanki warzywnej marchew z pietruszką - słupki,
  • 3 łyżki masła prawdziwego
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ćwiartki kurczaka moczone w płynie magii

Przygotowanie

  1. Ćwiartki kurczaka opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym następnie ponacinać je od strony skóry, wlać płyn z oryginalnej magii i dokładnie wetrzeć w mięso kurczaka. Natarte w płynie ćwiartki kurczaka pozostawić na noc w lodówce

  2. Tuż przed przygotowywaniem obiadu wyjąć ćwiartki z lodówki, do naczynia żaroodpornego wyłożyć masło na masło ułożyć ćwiartki wraz z zawartością płynu i posypać mieszanką warzywną w formie słupków marchwi i pietruszki. Tak przygotowane wstawić do zimnego piekarnika ustawiając go na 220 stopni i piec 1 godzinę i 45 minut co jakiś czas obracając mięso, 10 minut przed końcem pieczenia obrócić mięso skórą ku górze i nastawić piekarnik na 250 stopni aby skóra ładnie się zarumieniła

  3. Upieczone chrupiące z wierzchu i kruche w środku ćwiartki podałam z ziemniakami oraz surówką z wczorajszych tartych buraczków z dodatkiem czerwonej cebulki oraz olejem. Polecam tak upieczone mięso z kurczaka będziecie zachwyceni smakiem i zapachem który roznosi się po całym mieszkaniu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń