Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie jak wam mija niedzielne popołudnie ? Mam dziś dla was przepyszną propozycję obiadową, może zechcecie skorzystać ponieważ przepis jest warty wykonania za co ręczę moim nazwiskiem
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1670
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1670
Składniki
Ćwiartki kurczaka opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym następnie ponacinać je od strony skóry, wlać płyn z oryginalnej magii i dokładnie wetrzeć w mięso kurczaka. Natarte w płynie ćwiartki kurczaka pozostawić na noc w lodówce
Tuż przed przygotowywaniem obiadu wyjąć ćwiartki z lodówki, do naczynia żaroodpornego wyłożyć masło na masło ułożyć ćwiartki wraz z zawartością płynu i posypać mieszanką warzywną w formie słupków marchwi i pietruszki. Tak przygotowane wstawić do zimnego piekarnika ustawiając go na 220 stopni i piec 1 godzinę i 45 minut co jakiś czas obracając mięso, 10 minut przed końcem pieczenia obrócić mięso skórą ku górze i nastawić piekarnik na 250 stopni aby skóra ładnie się zarumieniła
Upieczone chrupiące z wierzchu i kruche w środku ćwiartki podałam z ziemniakami oraz surówką z wczorajszych tartych buraczków z dodatkiem czerwonej cebulki oraz olejem. Polecam tak upieczone mięso z kurczaka będziecie zachwyceni smakiem i zapachem który roznosi się po całym mieszkaniu