Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka czerwonej fasoli z dodatkiem warzyw i wędliny jest treściwym i bardzo smacznym daniem jednogarnkowym.
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4444
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 465
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3046
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38764
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4444
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 465
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3046
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38764
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, pokroić, wsypać do garnka, zalać 2 szklankami wody, gotować. Boczek pokroić w słupki, wytopić na patelni. Do rumianego boczku dodać pokrojony w krążki por, kabanosy i posiekany czosnek, lekko podsmażyć.
Do gotujących się warzyw dodać podsmażoną wędlinę z porem, przykryć i gotować do miękkości.
Fasolę osączyć z zalewy, przepłukać pod bieżącą wodą. Do miękkich warzyw dodać fasolę, koncentrat i ketchup, wymieszać, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.