Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka czerwonej fasoli z dodatkiem warzyw i wędliny jest treściwym i bardzo smacznym daniem jednogarnkowym.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5511
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8828
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7698
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5266
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5511
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8828
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7698
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5266
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, pokroić, wsypać do garnka, zalać 2 szklankami wody, gotować. Boczek pokroić w słupki, wytopić na patelni. Do rumianego boczku dodać pokrojony w krążki por, kabanosy i posiekany czosnek, lekko podsmażyć.
Do gotujących się warzyw dodać podsmażoną wędlinę z porem, przykryć i gotować do miękkości.
Fasolę osączyć z zalewy, przepłukać pod bieżącą wodą. Do miękkich warzyw dodać fasolę, koncentrat i ketchup, wymieszać, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.