Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka czerwonej fasoli z dodatkiem warzyw i wędliny jest treściwym i bardzo smacznym daniem jednogarnkowym.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3189
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 171
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 64
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 83
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 74
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3189
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 171
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 64
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 83
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 74
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, pokroić, wsypać do garnka, zalać 2 szklankami wody, gotować. Boczek pokroić w słupki, wytopić na patelni. Do rumianego boczku dodać pokrojony w krążki por, kabanosy i posiekany czosnek, lekko podsmażyć.
Do gotujących się warzyw dodać podsmażoną wędlinę z porem, przykryć i gotować do miękkości.
Fasolę osączyć z zalewy, przepłukać pod bieżącą wodą. Do miękkich warzyw dodać fasolę, koncentrat i ketchup, wymieszać, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.