Do góry

Dania główne Przepis na:

Czerwona fasola z warzywami w sosie pomidorowym

Czerwona fasola z warzywami w sosie pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 178 Ocena: 970

Dodano:

Odsłon: 554

Potrawka czerwonej fasoli z dodatkiem warzyw i wędliny jest treściwym i bardzo smacznym daniem jednogarnkowym.

Składniki

  • fasola czerwona z puszki 40 dag
  • marchewka 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • seler korzeniowy 1/4 szt
  • por 0,5 szt
  • boczek wędzony 10 dag
  • kabanosy wieprzowe 2-3 szt
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • ketchup 2 łyżki
  • czosnek 1 ząbek
  • sól, pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Czerwona fasola z warzywami w sosie pomidorowym

Przygotowanie

  1. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, pokroić, wsypać do garnka, zalać 2 szklankami wody, gotować.
    Boczek pokroić w słupki, wytopić na patelni. Do rumianego boczku dodać pokrojony w krążki por, kabanosy i posiekany czosnek, lekko podsmażyć.

  2. Do gotujących się warzyw dodać podsmażoną wędlinę z porem, przykryć i gotować do miękkości.

  3. Fasolę osączyć z zalewy, przepłukać pod bieżącą wodą. Do miękkich warzyw dodać fasolę, koncentrat i ketchup, wymieszać, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń