Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czerwony barszcz z uszkami"
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22444
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 164
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 349
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 490
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22444
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 164
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 349
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 490
Składniki
Z warzyw i przypraw gotujemy wywar, dodajemy starte buraki, posiekany czosnek. Gotujemy na małym ogniu pół godziny. Przecedzamy, wlewamy koncentrat buraczany, doprawiamy. Wcześniej namoczone, a potem ugotowane, grzyby siekamy drobno lub przepuszczamy przez maszynkę.
Bardzo drobno posiekaną cebulę zasmażamy na maśle, a kiedy się zeszkli, łączymy z grzybami. Całość przez chwilę smażymy, a następnie dodajemy sól, pieprz i odstawiamy do wystygnięcia.
Z mąki, odrobiny wrzątku, jajka i soli zagniatamy ciasto.
Wałkujemy cieniej niż na pierogi, dzielimy na kwadraciki, nakładamy porcyjki farszu, sklejamy uszka. Gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy w gorącym barszczu.
Wartość odżywcza jednej porcji: 280 kcal, Białko: 11g, Tłuszcz: 8 g, Węglowodany: 15,5 g
Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji około 3,50 złŹródło: Rewia