Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czeskie knedle z kapustą"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 60
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 41
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 60
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 41
Składniki
Wędzony boczek i kajzerki pokrój w?drobną kostkę i?włóż do?miski. Kapustę osącz na?sicie (gdy jest bardzo kwaśna, trzeba ją wypłukać). Posiekaj, włóż do?miski. Dodaj jajka i śmietanę.
Umyj i posiekaj kilka gałązek natki. Dodaj do pozostałych składników. Wsyp mąkę i szczyptę soli. Masę połącz, wyrób starannie (w razie potrzeby, dosyp mąki). Formuj okrągłe kluski. Wrzucaj je na osolony wrzątek i gotuj około 20 minut.
Słoninę pokrój w kosteczkę. Włóż na rozgrzaną patelnię. Opiecz, zdejmij z patelni. Wlej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć obraną, opłukaną, osuszoną i posiekaną w talarki cebulę. Przesmaż na złoty kolor. Wyłóż kluski, dodaj słoninę z cebulą, podawaj.Źródło: Świat kobiety