Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Deser z kremem kakaowym i owocami"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 371
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 166
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 371
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 166
Składniki
Czas przygotowania: 90 minut. Poziom: trudny
Utrzyj masło z cukrem i jajkami. Wmieszaj twaróg i przesianą mąkę z kakao i proszkiem. Ciasto piecz w 150°C przez ok. 45 minut. Ostudzony korpus przekrój poprzecznie na trzy części.
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodaj twaróg, roztopioną czekoladę i dobrze wymieszaj. Jedną część korpusu posmaruj połową kremu.
Nałóż drugą część korpusu, posmaruj resztą kremu, i nałóż ostatnią część ciasta. Wstaw do lodówki do stężenia. Rozpuść czekoladę w gorącej kąpieli wodnej z masłem. Następnie dodaj gorącą śmietanę i znów wymieszaj. Stężały tort pokrój na porcje, udekoruj je polewą i owocami.Źródło: TV14