Do góry

Dania główne Przepis na:

Diabelskie mielone

Diabelskie mielone

Autor:

Przepisów i artykułów: 744 Ocena: 7434

Dodano:

Odsłon: 2506

Nietypowe kotlety mielone

Składniki

  • ½ kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 30 dag pieczarek
  • Papryka czerwona
  • Jajko
  • Bułka tarta
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Oregano
  • Papryka ostra
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Diabelskie mielone

Przygotowanie

  1. 1. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy papryką oraz solą.
    2. Pieczarki drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju,
    3. Do grzybów dodajemy bardzo drobno pokrojoną paprykę, doprawiamy pieprzem oraz solą.

  2. 4. Usmażone pieczarki z papryką przekładamy do mięsa.
    5. Dodajemy 3 łyżki bułki tartej, oraz trochę oregano, wyrabiamy masę mięsną.

  3. 6. Robimy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

  4. 7. Kotlety gotowe.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń