Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Diabelskie skrzydełka"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 791
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2820
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 791
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2820
Składniki
Sposób przyrządzenia: Mąkę, sól, paprykę, pieprz czarny i cayenne wsypujemy do dużej torebki i energicznie potrząsamy do wymieszania się składników. Do głębokiego garnka wlewamy olej do wysokości 5 cm. Podgrzewamy do 180°C.
Do torebki wkładamy cztery kawałki kurczaka i potrząsamy, by przyprawy oblepiły mięso. Następnie ostrożnie wkładamy do garnka z rozgrzanym tłuszczem i smażymy, aż uzyskamy złoty kolor (około 12-15 minut). Wyjmujemy kawałki i układamy na papierowym ręczniku, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy gorące, najlepiej z majonezem lub serowym dipem (przepis na stronie 25).Źródło: Świat Seriali