Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Domowe gazpacho"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3604
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10998
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3604
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10998
Składniki
Obrać cebulę i ogórki, oczyścić paprykę. Cebulę posiekać, pomidory, ogórki i paprykę pokroić w niezbyt drobną kostkę.
Czosnek posiekać i rozetrzeć z solą. Sok pomidorowy wymieszać z sokiem z cytryny, octem winnym i 4 łyżkami oliwy, doprawić. Warzywa włożyć do wazy i zalać sokiem pomidorowym. Chłodzić przez co najmniej godzinę.
Na patelni rozgrzać oliwę i lekko przesmażyć kromki chleba. Gazapacho przelać do misek, udekorować listkami oregano, podawać z chlebem.
Gazpacho ma tyle wersji, ile gospodyń jest w Hiszpanii. Nie musisz trzymać się ściśle przepisu, śmiało eksperymentuj z przyprawami.
ok. 80 minutŹródło: Twoje Imperium