Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Domowe gazpacho"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13891
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15547
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6331
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13891
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15547
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6331
Składniki
Obrać cebulę i ogórki, oczyścić paprykę. Cebulę posiekać, pomidory, ogórki i paprykę pokroić w niezbyt drobną kostkę.
Czosnek posiekać i rozetrzeć z solą. Sok pomidorowy wymieszać z sokiem z cytryny, octem winnym i 4 łyżkami oliwy, doprawić. Warzywa włożyć do wazy i zalać sokiem pomidorowym. Chłodzić przez co najmniej godzinę.
Na patelni rozgrzać oliwę i lekko przesmażyć kromki chleba. Gazapacho przelać do misek, udekorować listkami oregano, podawać z chlebem.
Gazpacho ma tyle wersji, ile gospodyń jest w Hiszpanii. Nie musisz trzymać się ściśle przepisu, śmiało eksperymentuj z przyprawami.
ok. 80 minutŹródło: Twoje Imperium