Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5037
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34425
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2090
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113771
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5037
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34425
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2090
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113771
Składniki
połówkę cebuli tniemy w drobną kostkę i szklimy na patelni
do mięsa mielonego dodajemy zeszkloną cebulę, doprawiamy pieprzem i sosem sojowym i dokładnie mieszamy
ma desce do krojenia rozkładamy centymetrową równa warstwę mięsa i podobnie jak cisto na pierogi wykrawamy okręgi przy pomocy np kufla do piwa - okręgi powinny być większę od bułki bo podczas smażenia mięso się skurczy o ok 1 cm
bułkę przekrajamy na pół i obie części smarujemy kechupem i majonezem
na bułce układamy usmażone mięso, liść sałaty, plaster pomidora, kilka plasterków ogórka i trochę cebuli
SMACZNEGO