Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dorsz duszony w sosie porowym"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27974
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27974
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Rybę umyć, pokroić na porcje, zalać sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem, kminem. Odstawić na 15 minut. Zawinąć rybę w folię aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180oC na 10 minut.
Pory umyć, oczyścić, pokrajać w kostkę. Rozgrzać masło w rondlu, włożyć warzywo, posolić, by puściło sok, nakryć i dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż zmięknie. Dodać ser, mieszać, aż się zupełnie rozpuści i stworzy sos. Doprawić pieprzem i bazylią, ułożyć na wierzchu rybę, dusić jeszcze 5 minut.Źródło: Twoje Imperium