Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dorsz duszony w sosie porowym"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5200
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34464
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2121
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113794
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5200
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34464
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2121
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113794
Składniki
Rybę umyć, pokroić na porcje, zalać sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem, kminem. Odstawić na 15 minut. Zawinąć rybę w folię aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180oC na 10 minut.
Pory umyć, oczyścić, pokrajać w kostkę. Rozgrzać masło w rondlu, włożyć warzywo, posolić, by puściło sok, nakryć i dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż zmięknie. Dodać ser, mieszać, aż się zupełnie rozpuści i stworzy sos. Doprawić pieprzem i bazylią, ułożyć na wierzchu rybę, dusić jeszcze 5 minut.Źródło: Twoje Imperium