Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dorsz duszony w sosie porowym"
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1271
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 682
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 693
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1271
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 682
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 693
Składniki
Rybę umyć, pokroić na porcje, zalać sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem, kminem. Odstawić na 15 minut. Zawinąć rybę w folię aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180oC na 10 minut.
Pory umyć, oczyścić, pokrajać w kostkę. Rozgrzać masło w rondlu, włożyć warzywo, posolić, by puściło sok, nakryć i dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż zmięknie. Dodać ser, mieszać, aż się zupełnie rozpuści i stworzy sos. Doprawić pieprzem i bazylią, ułożyć na wierzchu rybę, dusić jeszcze 5 minut.Źródło: Twoje Imperium