Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dorsz duszony w sosie porowym"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Rybę umyć, pokroić na porcje, zalać sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem, kminem. Odstawić na 15 minut. Zawinąć rybę w folię aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180oC na 10 minut.
Pory umyć, oczyścić, pokrajać w kostkę. Rozgrzać masło w rondlu, włożyć warzywo, posolić, by puściło sok, nakryć i dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż zmięknie. Dodać ser, mieszać, aż się zupełnie rozpuści i stworzy sos. Doprawić pieprzem i bazylią, ułożyć na wierzchu rybę, dusić jeszcze 5 minut.Źródło: Twoje Imperium