Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dorsz duszony w sosie porowym"
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 67
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 120
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1018
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 67
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 120
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1018
Składniki
Rybę umyć, pokroić na porcje, zalać sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem, kminem. Odstawić na 15 minut. Zawinąć rybę w folię aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180oC na 10 minut.
Pory umyć, oczyścić, pokrajać w kostkę. Rozgrzać masło w rondlu, włożyć warzywo, posolić, by puściło sok, nakryć i dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż zmięknie. Dodać ser, mieszać, aż się zupełnie rozpuści i stworzy sos. Doprawić pieprzem i bazylią, ułożyć na wierzchu rybę, dusić jeszcze 5 minut.Źródło: Twoje Imperium