Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Zioła opłucz, osusz, posiekaj. Filety z dorsza opłucz, osusz. Masło utrzyj na puszystą masę. Utarte masło wymieszaj z bułką tartą i serem oraz posiekanymi ziołami. Dopraw pieprzem i solą. Rybę ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj masą ziołową. Piecz w 180 st.
W czasie gdy ryba się piecze (około 35 minut), przygotuj jarzynkę. Warzywa umyj, osusz, oczyść. Pomidory ponakłuwaj w kilku miejscach widelcem lub czubkiem noża. Włóż do bardzo gorącej wody. Po minucie wyjmij i obierz ze skórki. Pokrój na ćwiartki, miąższ oczyść z pestek.
Papryki, cukinie oraz bakłażan drobno potnij. Usmaż na oleju. Pod koniec dodaj pomidory. Jarzynkę przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą i pieprzem. Podawaj z rybą.Źródło: Tina