Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikanta rybka z aksamitnym sosem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13486
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14879
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6118
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13486
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14879
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6118
Składniki
Rybę umyć, osuszyć, oprószyć solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Usmażyć na złoto (ja smażyłam na patelni grilowej ale można rybę również ugotować na parze).
W rondelku roztopić masło, wsypać czubatą łyżkę mąki, mieszająć podsmażyć na złoty kolor. Wlać mleko i bulion, zagotować. Pamiętajmy o ciągłym mieszaniu sosu, żeby z mąki nie porobiły się "kluchy". Dodać drobno posiekany koperek, skórkę i sok z cytryny. Gotować jeszcze z minutkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na talerz nałożyć dwie łyżki sosu, ułożyć rybę. Smacznego.