Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikanta rybka z aksamitnym sosem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117109
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8054
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3019
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1670
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1340
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117109
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8054
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3019
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1670
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1340
Składniki
Rybę umyć, osuszyć, oprószyć solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Usmażyć na złoto (ja smażyłam na patelni grilowej ale można rybę również ugotować na parze).
W rondelku roztopić masło, wsypać czubatą łyżkę mąki, mieszająć podsmażyć na złoty kolor. Wlać mleko i bulion, zagotować. Pamiętajmy o ciągłym mieszaniu sosu, żeby z mąki nie porobiły się "kluchy". Dodać drobno posiekany koperek, skórkę i sok z cytryny. Gotować jeszcze z minutkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na talerz nałożyć dwie łyżki sosu, ułożyć rybę. Smacznego.