Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikanta rybka z aksamitnym sosem.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 87
Dziś do pracy.
Odsłon: 113
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 121
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15387
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 298
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 87
Dziś do pracy.
Odsłon: 113
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 121
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15387
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 298
Składniki
Rybę umyć, osuszyć, oprószyć solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Usmażyć na złoto (ja smażyłam na patelni grilowej ale można rybę również ugotować na parze).
W rondelku roztopić masło, wsypać czubatą łyżkę mąki, mieszająć podsmażyć na złoty kolor. Wlać mleko i bulion, zagotować. Pamiętajmy o ciągłym mieszaniu sosu, żeby z mąki nie porobiły się "kluchy". Dodać drobno posiekany koperek, skórkę i sok z cytryny. Gotować jeszcze z minutkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na talerz nałożyć dwie łyżki sosu, ułożyć rybę. Smacznego.