Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz w sosie śmietanowo- koperkowym ze szparagami

Dorsz w sosie śmietanowo- koperkowym ze szparagami

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 111

Dodano:

Odsłon: 1251

Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Można ją podać z młodymi ziemniakami.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szparagi gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Wyjmuję i kroję na mniejsze kawałki.

  2. Cebulę kroję w piórka. Rybę kroję na kawałki. Masło rozpuszczam na patelni. Układam rybę oraz cebulę. Smażę na małym ogniu po około 5 minut z każdej strony.

  3. Do ryby dodaję szparagi. Całość zalewam śmietaną. Dodaję posiekany koperek. Wszystko razem duszę około 10 minut. Potrawę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń