Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drobiowe sakiewki"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Na stolnicę wysyp 10 dag przesianej mąki. Dodaj szczyptę soli. Na środku zrób wgłębienie. Wlej do niego 6 łyżek wody wymieszanej z łyżką oleju. najpierw zarób nożem, a następnie rękami wyrób gładkie ciasto.
Stolnicę oprósz pozostałą mąką. Rozwałkuj wyrobione ciasto na cienki płat. Za pomocą szklanki lub dużego kieliszka wykrawaj krążki.
Mięso kurczaka op łucz, oczyść, a potem pokrój w kostkę. Szpinak rozmroź. Na patelni rozgrzej łyżkę masła. Podsmaż mięso. Dodaj szpinak. Oprósz solą oraz pieprzem, podlej odrobiną wody. Duś około 5 minut. Dopraw do smaku sosem sojowym.
Przygotowane nadzienie porozkładaj na krążkach ciasta. Uformuj sakiewki. Kilka łodyg szczypiorku zblanszuj we wrzątku.
Obwiąż przygotowane sakiewki. Gotuj na parze (np. na ułożonym na garnku sicie) ok. 5 minut. Posyp zrumienioną na oleju bułką tartą i udekoruj jabłkami.
czas ok. 60 min; porcja – 380 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety