Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drobiowy przysmak z orzechami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Składniki
Orzechy do pieczeni upraż na suchej patelni, zdejmij i wystudź. Następnie drobniutko je posiekaj. Kajzerkę namocz w mleku. Cebulę i czosnek obierz, pokrój w kosteczkę, wrzuć na rozgrzany olej, zeszklij.
Mięso przełóż do miseczki. Dodaj odciśniętą bułeczkę, podsmażoną cebulkę z czosnkiem oraz orzechy. Wbij jajko. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz goździkami i cynamonem. Dobrze wyrób. Z masy mięsnej uformuj owalną pieczeń. Ułóż ją na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 40 minut w temp. 200 st.
Przygotuj sos: czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj orzechy. Zalej 2/3 szkl. wody. Wkrusz kostkę bulionową. Całość zmiksuj, zagotuj. Przypraw sosem sojowym i ew. pieprzem. Pieczeń podawaj z sosem oraz warzywami.Źródło: Tina