Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszona wieprzowina

Duszona wieprzowina

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3816

Dodano:

Odsłon: 4

Smaczny pomysł na "Duszona wieprzowina"

Składniki

  • 1 kg wieprzowiny od szynki
  • 2 litry wody
  • łyżka wegety
  • 2-3 łyżki soli
  • 3 łyżki majonezu
  • 6 listków laurowych
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 łyżki majeranku
  • 2 łyżki słodkiej mielonej papryki
  • 6 ząbków czosnku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie przyprawy oraz majonez włóż do rondla, wlej wodę. Włóż umyte mięso i gotuj 15 minut. Zdejmij garnek z ognia i pozostaw na noc.

  2. Rondel z mięsem znów postaw na ogniu i gotuj 20 minut. Jeśli lubisz bardziej miękkie mięso, gotuj 40 min.

  3. Na obiad mięso pokrój i serwuj na gorąco. Jeśli chcesz mieć wędlinę do kanapek, pozostaw w zalewie do ostygnięcia. Będzie bardziej soczyste.

  4. Porcje 10, 60 min, cena 1,60 zł, kalorie 257 kcal.

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń