Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Duszone żeberka z jabłkami"
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 261
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1193
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1243
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13376
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 261
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1193
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1243
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13376
Składniki
Dodatkowo: 2 płaskie łyżki mąki pszennej, 2–3 łyżki oleju, 1/2 szklanki bulionu warzywnego (może być z kostki), sól, pieprz, suszony majeranek, kilka gałązek świeżego majeranku do dekoracji.
Żeberka podziel na porcje z kostką. Posyp je solą, pieprzem oraz suszonym majerankiem. Mięso obtocz w mące i zrumień na oleju. Następnie podlej bulionem i duś do miękkości. Gotowe żeberka wyjmij. Do wywaru w garnku dodaj śmietanę oraz rodzynki.
Jabłka pokrój na cząstki, oczyść, włóż do sosu. Przypraw go solą i pieprzem. Gotuj, aż zgęstnieje. Włóż żeberka i mocno podgrzej. Ozdób majerankiem.Źródło: Naj