Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Duszone żeberka z jabłkami"
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 693
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 94
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 693
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 94
Składniki
Dodatkowo: 2 płaskie łyżki mąki pszennej, 2–3 łyżki oleju, 1/2 szklanki bulionu warzywnego (może być z kostki), sól, pieprz, suszony majeranek, kilka gałązek świeżego majeranku do dekoracji.
Żeberka podziel na porcje z kostką. Posyp je solą, pieprzem oraz suszonym majerankiem. Mięso obtocz w mące i zrumień na oleju. Następnie podlej bulionem i duś do miękkości. Gotowe żeberka wyjmij. Do wywaru w garnku dodaj śmietanę oraz rodzynki.
Jabłka pokrój na cząstki, oczyść, włóż do sosu. Przypraw go solą i pieprzem. Gotuj, aż zgęstnieje. Włóż żeberka i mocno podgrzej. Ozdób majerankiem.Źródło: Naj