Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dżem jabłkowy pachnący miętą"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1305
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 60
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1305
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 60
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
<strong>Przepis przysłała Izabela Siwulska z Jasienicy Rosielnej</strong>
Jabłka umyj, osusz, usuń gniazda nasienne, pokrój w drobną kostkę. Listki mięty opłucz, osusz, posiekaj. Pokrojone jabłka włóż do garnka, skrop sokiem z cytryny. Dodaj miętę, posyp cukrem (może być mniej lub więcej – ilości według uznania). Smaż na małym ogniu, często mieszając, aż masa będzie gęsta i jednolita (około godziny). Dżemem napełnij wyparzone słoiczki (około 4 po 200 ml), mocno zakręć. Słoiczki z dżemem przykryj grubym ręcznikiem lub odwróć do góry dnem, ostudź.Źródło: Chwila dla Ciebie