Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dżem jabłkowy pachnący miętą"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3614
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 11010
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3614
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 11010
Składniki
<strong>Przepis przysłała Izabela Siwulska z Jasienicy Rosielnej</strong>
Jabłka umyj, osusz, usuń gniazda nasienne, pokrój w drobną kostkę. Listki mięty opłucz, osusz, posiekaj. Pokrojone jabłka włóż do garnka, skrop sokiem z cytryny. Dodaj miętę, posyp cukrem (może być mniej lub więcej – ilości według uznania). Smaż na małym ogniu, często mieszając, aż masa będzie gęsta i jednolita (około godziny). Dżemem napełnij wyparzone słoiczki (około 4 po 200 ml), mocno zakręć. Słoiczki z dżemem przykryj grubym ręcznikiem lub odwróć do góry dnem, ostudź.Źródło: Chwila dla Ciebie