Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Filet z indyka opłucz, osusz, potnij na 8 niewielkich kawałeczków. Każdy z nich lekko rozbij, nadając owalny kształt. Przygotuj marynatę: ząbki czosnku obierz, rozetrzyj ze sporą szczyptą soli, wymieszaj olejem, sosem sojowym, miodem, wódką oraz startym imbirem. Marynatę przypraw na pikantnie solą oraz pieprzem kajeńskim i białym. Eskalopki włóż do miseczki. Polej marynatą. Wymieszaj. Przykryj folią, wstaw do lodówki na godzinę. Tackę do grillowania posmaruj cienko olejem. Połóż na niej zamarynowane eskalopki. Postaw na rozgrzanym grillu. Piecz 15–20 minut. W czasie pieczenia często obracaj. Podawaj z warzywami.Źródło: Tina