Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Etli pide – turecka pizza"
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2221
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 263
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2221
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 263
Składniki
70 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 380
Drożdże zasyp cukrem, wymieszaj i odstaw na 5 minut. Dodaj mąkę, sól, olej i wodę. Zagnieć gładkie, elastyczne ciasto. Uformuj kulę, przykryj ściereczką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce, by wyrosło.
Obraną cebulę drobno posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju, dodaj mięso oraz posiekany czosnek. Duś około 8 minut na małym ogniu. Dołóż pomidory z puszki, dopraw tymiankiem, bazylią, oregano, kminem rzymskim, papryką, solą i pieprzem.
Wyrośnięte ciasto podziel na trzy części. Każdą równo rozwałkuj i uformuj kształt łódki. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W środku umieść farsz, posyp go startym serem, a na nim rozłóż plastry pomidora.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około 20 minut.Źródło: Super TV