Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne danie na tę, chłodną porę roku, polecam, jeśli namoczy się fasolę na noc, to przygotowanie potrawy nie wymaga zbyt długiego czasu
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1322
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25069
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 162
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1322
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25069
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 162
Składniki
1. fasolę wypłukać, namoczyć w zimnej wodzie na noc, 2. fasolę gotować w wodzie, w której się moczyła, 3. mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju, jak fasola będzie półmiękka dodać podsmażone mięso, wlać pomidory z puszki, dodać też sól i liść laurowy, 4. wędlinę również podsmażyć na rumiano, dodać posiekana cebulę, poddusic, dodać do fasolki, 5. na suchej patelni zrumienić makę, rozprować wodą, razem z koncentratem dodać do potrawy, doprawić do smaku, na koniec dodać majeranek, pogotować jeszcze chwilę, smacznego