Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 400 Ocena: 5497

Dodano:

Odsłon: 504

idealne danie na tę, chłodną porę roku, polecam, jeśli namoczy się fasolę na noc, to przygotowanie potrawy nie wymaga zbyt długiego czasu

Składniki

  • biała fasola, gruba ok 40 dag
  • mięso wp ok 40 dag
  • boczek, kiełbasa, resztki wędlin 40 dag
  • pomidory krojone 1 puszka
  • koncentrat pomidorowy
  • olej
  • mąka 1 łyżka
  • sól, pieprz, majeranek, liść laurowy
  • cebula
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Fasolka po bretońsku

Przygotowanie

  1. 1. fasolę wypłukać, namoczyć w zimnej wodzie na noc,
    2. fasolę gotować w wodzie, w której się moczyła,
    3. mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju, jak fasola będzie półmiękka dodać podsmażone mięso, wlać pomidory z puszki, dodać też sól i liść laurowy,
    4. wędlinę również podsmażyć na rumiano, dodać posiekana cebulę, poddusic, dodać do fasolki,
    5. na suchej patelni zrumienić makę, rozprować wodą, razem z koncentratem dodać do potrawy, doprawić do smaku, na koniec dodać majeranek, pogotować jeszcze chwilę,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń