Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne danie na tę, chłodną porę roku, polecam, jeśli namoczy się fasolę na noc, to przygotowanie potrawy nie wymaga zbyt długiego czasu
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 511
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 459
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 511
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 459
Składniki
1. fasolę wypłukać, namoczyć w zimnej wodzie na noc, 2. fasolę gotować w wodzie, w której się moczyła, 3. mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju, jak fasola będzie półmiękka dodać podsmażone mięso, wlać pomidory z puszki, dodać też sól i liść laurowy, 4. wędlinę również podsmażyć na rumiano, dodać posiekana cebulę, poddusic, dodać do fasolki, 5. na suchej patelni zrumienić makę, rozprować wodą, razem z koncentratem dodać do potrawy, doprawić do smaku, na koniec dodać majeranek, pogotować jeszcze chwilę, smacznego