Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałem chęć na coś dobrego i przyszła mi do głowy fasolka po bretońsku. Ostatnio trochę mam smaka na potrawy lrzejsze i tak było w tym wypadku ponieważ moja fasolka to fasolka wege. Mimo to że wege to jest wyborna. No i oczywiście odpowiadam na prośbę Smakera.
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 229
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 973
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 229
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 973
Składniki
Fasolę namaczamy w zimnej wodzie może być dzień i noc by zmiękła.
Obieramy wszystkie warzywa, kroimy w kostkę
Możemy zrobić to wcześniej i obsypać ulubionymi ziołami typu lubczyk lub majranek by były bardziej aromatyczne . Zmieniamy wodę i gotujemy fasolę do miękkości jak fasola jest miękka to dodajemy warzywa. Gdy warzywa są miękkie dodajemy passatę oraz cukier, sól i pieprz. Gotujemy całość przez kilkanaście minut by trochę potrawa zgęstniała.
I tak oto wygląda finał. Na koniec posypujemy kukurydzą konserwową i dodajemy kawałki świeżej bułki. Życzę Smacznego :-)