Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałem chęć na coś dobrego i przyszła mi do głowy fasolka po bretońsku. Ostatnio trochę mam smaka na potrawy lrzejsze i tak było w tym wypadku ponieważ moja fasolka to fasolka wege. Mimo to że wege to jest wyborna. No i oczywiście odpowiadam na prośbę Smakera.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 792
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22837
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15255
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4957
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 792
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22837
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15255
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4957
Składniki
Fasolę namaczamy w zimnej wodzie może być dzień i noc by zmiękła.
Obieramy wszystkie warzywa, kroimy w kostkę
Możemy zrobić to wcześniej i obsypać ulubionymi ziołami typu lubczyk lub majranek by były bardziej aromatyczne . Zmieniamy wodę i gotujemy fasolę do miękkości jak fasola jest miękka to dodajemy warzywa. Gdy warzywa są miękkie dodajemy passatę oraz cukier, sól i pieprz. Gotujemy całość przez kilkanaście minut by trochę potrawa zgęstniała.
I tak oto wygląda finał. Na koniec posypujemy kukurydzą konserwową i dodajemy kawałki świeżej bułki. Życzę Smacznego :-)