Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałem chęć na coś dobrego i przyszła mi do głowy fasolka po bretońsku. Ostatnio trochę mam smaka na potrawy lrzejsze i tak było w tym wypadku ponieważ moja fasolka to fasolka wege. Mimo to że wege to jest wyborna. No i oczywiście odpowiadam na prośbę Smakera.
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 30
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 138
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 30
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 138
Składniki
Fasolę namaczamy w zimnej wodzie może być dzień i noc by zmiękła.
Obieramy wszystkie warzywa, kroimy w kostkę
Możemy zrobić to wcześniej i obsypać ulubionymi ziołami typu lubczyk lub majranek by były bardziej aromatyczne . Zmieniamy wodę i gotujemy fasolę do miękkości jak fasola jest miękka to dodajemy warzywa. Gdy warzywa są miękkie dodajemy passatę oraz cukier, sól i pieprz. Gotujemy całość przez kilkanaście minut by trochę potrawa zgęstniała.
I tak oto wygląda finał. Na koniec posypujemy kukurydzą konserwową i dodajemy kawałki świeżej bułki. Życzę Smacznego :-)