Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałem chęć na coś dobrego i przyszła mi do głowy fasolka po bretońsku. Ostatnio trochę mam smaka na potrawy lrzejsze i tak było w tym wypadku ponieważ moja fasolka to fasolka wege. Mimo to że wege to jest wyborna. No i oczywiście odpowiadam na prośbę Smakera.
Fasolę namaczamy w zimnej wodzie może być dzień i noc by zmiękła.
Obieramy wszystkie warzywa, kroimy w kostkę
Możemy zrobić to wcześniej i obsypać ulubionymi ziołami typu lubczyk lub majranek by były bardziej aromatyczne . Zmieniamy wodę i gotujemy fasolę do miękkości jak fasola jest miękka to dodajemy warzywa. Gdy warzywa są miękkie dodajemy passatę oraz cukier, sól i pieprz. Gotujemy całość przez kilkanaście minut by trochę potrawa zgęstniała.
I tak oto wygląda finał. Na koniec posypujemy kukurydzą konserwową i dodajemy kawałki świeżej bułki.
Życzę Smacznego :-)
idealne danie na tę, chłodną porę roku, polecam, jeśli namoczy się fasolę na...
Odsłon: 1041
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 16
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 37
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 45
Tarta ze szparagami będzie doskonałym pomysłem na wiosenno-letni obiad. Propo...
Odsłon: 123
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 253
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 16
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 37
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 45
Tarta ze szparagami będzie doskonałym pomysłem na wiosenno-letni obiad. Propo...
Odsłon: 123
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 253
Składniki
Fasolę namaczamy w zimnej wodzie może być dzień i noc by zmiękła.
Obieramy wszystkie warzywa, kroimy w kostkę
Możemy zrobić to wcześniej i obsypać ulubionymi ziołami typu lubczyk lub majranek by były bardziej aromatyczne . Zmieniamy wodę i gotujemy fasolę do miękkości jak fasola jest miękka to dodajemy warzywa. Gdy warzywa są miękkie dodajemy passatę oraz cukier, sól i pieprz. Gotujemy całość przez kilkanaście minut by trochę potrawa zgęstniała.
I tak oto wygląda finał. Na koniec posypujemy kukurydzą konserwową i dodajemy kawałki świeżej bułki. Życzę Smacznego :-)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kluski Śląskie - Idealny przepis
Dania główne
Kiełbasa biała zasmażana z kapustą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Dania główne
Naleśniki z bananami
Kluski Śląskie - Idealny przepis
Jaki jest idealny przepis na Śląskie Kluski?? Tajemnica tkwi w cieśnie. Ziemn...
Odsłon: 85
Kiełbasa biała zasmażana z kapustą i ziemniakami
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 196