Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałem chęć na coś dobrego i przyszła mi do głowy fasolka po bretońsku. Ostatnio trochę mam smaka na potrawy lrzejsze i tak było w tym wypadku ponieważ moja fasolka to fasolka wege. Mimo to że wege to jest wyborna. No i oczywiście odpowiadam na prośbę Smakera.
Pizza na spodzie z serka wiejskiego to świetna alternatywa dla klasycznej piz...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 1946
To smaczna i zdrowa przekąska. Idealna jako lunch do pracy czy szkoły - ja za...
Odsłon: 68
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 301
Pizza na spodzie z serka wiejskiego to świetna alternatywa dla klasycznej piz...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 1946
To smaczna i zdrowa przekąska. Idealna jako lunch do pracy czy szkoły - ja za...
Odsłon: 68
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 301
Składniki
Fasolę namaczamy w zimnej wodzie może być dzień i noc by zmiękła.
Obieramy wszystkie warzywa, kroimy w kostkę
Możemy zrobić to wcześniej i obsypać ulubionymi ziołami typu lubczyk lub majranek by były bardziej aromatyczne . Zmieniamy wodę i gotujemy fasolę do miękkości jak fasola jest miękka to dodajemy warzywa. Gdy warzywa są miękkie dodajemy passatę oraz cukier, sól i pieprz. Gotujemy całość przez kilkanaście minut by trochę potrawa zgęstniała.
I tak oto wygląda finał. Na koniec posypujemy kukurydzą konserwową i dodajemy kawałki świeżej bułki. Życzę Smacznego :-)