Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane kalarepki"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 360
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 160
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 360
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 160
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 50 minut
Ryż wrzucić na posolony wrzątek. Gotować 20 minut. Kalarepki obrać, przepołowić, wydrążyć miąższ (nie uszkodzić ścianek!). Gotować 12 minut w lekko posolonej wodzie. Miąższ kalarepek zalać posolonym wrzątkiem. Gotować 15-20 minut. Zmiksować na gładko z wywarem, wymieszać ze śmietaną, przyprawić solą, pieprzem i musztardą. Sos gotować jeszcze 3 minuty. Dodać posiekany estragon i trybulę.
Filety z łososia pokroić w drobniutką kostkę, smażyć 2 minuty na mocno rozgrzanym oleju. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać z ryżem. Wydrążone kalarepki napełnić farszem. Ustawić w żaroodpornej formie. Kalarepki polać łyżką sosu. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 225°C. Piec 5 minut. Udekorować ziołami. Podawać z pozostałym sosem.Źródło: Życie na gorąco