Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane kotlety z indyka"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 918
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 918
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem, po czym pokrój na plastry. Każdy z nich natrzyj solą oraz pieprzem, owiń folią spożywczą i odłóż na 10 minut. Po tym czasie rozbij lekko kotlety drewnianym tłuczkiem.
Umyte jabłko obierz ze skóry i potnij w drobną kostkę razem z cebulą. Orzechy włoskie i szczypior posiekaj ostrym nożem.
farszu dokładnie wymieszaj, a następnie rozłóż na mięsie. Każdy kotlet zwiń ciasno, owijając sznurkiem.
Na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła usmaż przygotowane roladki. Gdy się zarumienią, zlej nadmiar tłuszczu, a dodaj śmietankę połączoną z borówką. Całość oprósz papryką i duś około 15 minut na małym ogniu.
Gotowe danie podawaj z ugotowanym makaronem.Źródło: Kurier TV