Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowany filet z indyka"
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 120
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 350
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1045
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 120
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 350
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1045
Składniki
W mięsie wycinamy głęboką, długą kieszeń. Od wewnątrz i na zewnątrz nacieramy mięso solą, pieprzem, szałwią i skrapiamy sokiem z cytryny.
Oczyszczone pieczarki kroimy w plasterki, natkę siekamy, ser kroimy w małą kosteczkę. Pieczarki skrapiamy sokiem z cytryny i smażymy na oleju tak długo, aż odparuje z nich sok. Studzimy. Pieczarki mieszamy z bułką tartą, natką, surowym jajkiem i serem. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Farszem napełniamy kieszeń mięsa. Mięso związujemy, formując zgrabną pieczeń. Smarujemy olejem i wstawiamy na około 45 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C.
Na 10 minut przed końcem pieczenia pierś indyczą wyjmujemy z piekarnika i smarujemy miodem wymieszanym z papryką i łyżeczką oleju. Dopiekamy. Pieczeń serwujemy z ziemniakami, frytkami, zieloną sałatą, wiosennymi surówkami itp.
Pieczeń posypmy suszoną żurawiną. Wzbogaci smak indyka.</strong>
<strong>Czas przygotowania 45 minut. Cena jednej porcji około 6,50 zł</strong>Źródło: Rewia