Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso drobiowe w aromatycznym sosie pieczarkowym z dodatkiem zupy cebulowej, która podkreśla walory smakowe, sprawia, że danie jest smaczne i soczyste.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84950
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2247
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9811
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3595
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6916
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84950
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2247
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9811
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3595
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6916
Składniki
1. Mięso kroję w cienkie plastry, doprawiam solą oraz przyprawą do kurczaka, następnie smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. Mięso po usmażeniu zdejmuję z patelni.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na tym samym tłuszczu od smażenia mięsa. 3. Do cebuli dodaję pokrojone w plasterki pieczarki, smażę 10 minut i doprawiam pieprzem oraz solą. 4. Na koniec śmietanę rozrabiam z zupą cebulową oraz mąką i zagęszczam sos z pieczarkami. Chwilkę gotuję około dwóch minut.
5. Mięso łączę z sos z pieczarkami, podaję z ziemniakami. 6. Smacznego.