Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso drobiowe w aromatycznym sosie pieczarkowym z dodatkiem zupy cebulowej, która podkreśla walory smakowe, sprawia, że danie jest smaczne i soczyste.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15745
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4751
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 422
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15745
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4751
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 422
Składniki
1. Mięso kroję w cienkie plastry, doprawiam solą oraz przyprawą do kurczaka, następnie smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. Mięso po usmażeniu zdejmuję z patelni.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na tym samym tłuszczu od smażenia mięsa. 3. Do cebuli dodaję pokrojone w plasterki pieczarki, smażę 10 minut i doprawiam pieprzem oraz solą. 4. Na koniec śmietanę rozrabiam z zupą cebulową oraz mąką i zagęszczam sos z pieczarkami. Chwilkę gotuję około dwóch minut.
5. Mięso łączę z sos z pieczarkami, podaję z ziemniakami. 6. Smacznego.