Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piersi z kurczaka panierowane w aromatycznej musztardzie francuskiej, która nada potrawie wyrazisty smak. Potem mięso poduszone w kremowym sosie musztardowym. Danie to najbardziej lubimy z dodatkiem ziemniaków, ale świetnie też smakuje z kopytkami.
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam solą , następnie smaruję musztardą francuską. Mięso smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. 2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym maśle. 3. Do cebuli dodaję pieczarki pokrojone w plasterki. Grzyby doprawiam pieprzem oraz solą. 4. Pod koniec smażenia grzybów wlewam śmietanę, łączę grzyby z mięsem i chwilkę gotuję. 5. Danie gotowe, podaję z surówką oraz pieczonymi ziemniakami. 6. Smacznego.