Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka rybka na obiad. Do tego dania idealnie nadają się również mrożone pory.
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 32
Doskonałą lazanię z cukinii przygotujesz zastępując tradycyjny makaron plaste...
Odsłon: 588
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 41
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 33
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 24
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 32
Doskonałą lazanię z cukinii przygotujesz zastępując tradycyjny makaron plaste...
Odsłon: 588
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 41
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 33
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 24
Składniki
Miałem mrożone filety, rozmroziłem je z zimnej wodzie z dodatkiem octu. Po rozmrożeniu osuszyłem je i podzieliłem na kawałki.
Pory pokroiłem na plasterki (użyłem również odrobinę zielonej części), czosnek posiekałem.
Skórkę z cytryny wymieszałem z pieprzem cytrynowym, połową koperku i olejem, w tej mieszance obtoczyłem rybę i podsmażyłem na rumiano.
Pory oprószyłem mąką, dodałem sok z cytryny i resztę koperku, całość z czosnkiem podsmażyłem na patelni po rybie.
Do podduszonych porów dodałem rybę, wlałem śmietanę i dusiłem aż sos zgęstniał.
W trakcie gotowania próbowałem sosu doprawiając do smaku.