Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka rybka na obiad. Do tego dania idealnie nadają się również mrożone pory.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 138
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 34
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 138
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 34
Składniki
Miałem mrożone filety, rozmroziłem je z zimnej wodzie z dodatkiem octu. Po rozmrożeniu osuszyłem je i podzieliłem na kawałki.
Pory pokroiłem na plasterki (użyłem również odrobinę zielonej części), czosnek posiekałem.
Skórkę z cytryny wymieszałem z pieprzem cytrynowym, połową koperku i olejem, w tej mieszance obtoczyłem rybę i podsmażyłem na rumiano.
Pory oprószyłem mąką, dodałem sok z cytryny i resztę koperku, całość z czosnkiem podsmażyłem na patelni po rybie.
Do podduszonych porów dodałem rybę, wlałem śmietanę i dusiłem aż sos zgęstniał.
W trakcie gotowania próbowałem sosu doprawiając do smaku.