Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bardzo efektowne i proste w wykonaniu. Mięso jest soczyste i aromatyczne. Potrawa sprawdza się zarówno jako przystawka (na zimno) jak i danie obiadowe ( z ziemniakami i surówką).
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2767
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 741
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 88
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2767
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 741
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 88
Składniki
Filety pokroić w paski o długości nieco większej niż szerokość plastra szynki szwarcwaldzkiej, której używamy (można użyć innej podobnej szynki bądź cienkich plastrów wedzonego boczku). Filty zmieszać z przyprawami i oliwą (duże pole do popisu- można przyprawiać wedle uznania), odstawić na conajmniej pół godziny. Filety zawijać w szynkę (ciasno) i układać na blasze nasmarowanej tluszczem. Zapiekać ok. pół godziny