Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bardzo efektowne i proste w wykonaniu. Mięso jest soczyste i aromatyczne. Potrawa sprawdza się zarówno jako przystawka (na zimno) jak i danie obiadowe ( z ziemniakami i surówką).
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 295
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 67
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5073
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32665
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 347
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 235
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 295
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 67
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5073
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32665
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 347
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 235
Składniki
Filety pokroić w paski o długości nieco większej niż szerokość plastra szynki szwarcwaldzkiej, której używamy (można użyć innej podobnej szynki bądź cienkich plastrów wedzonego boczku). Filty zmieszać z przyprawami i oliwą (duże pole do popisu- można przyprawiać wedle uznania), odstawić na conajmniej pół godziny. Filety zawijać w szynkę (ciasno) i układać na blasze nasmarowanej tluszczem. Zapiekać ok. pół godziny